Играј на цел екран – Fullscreen Mode

За излез од цен екран притисни “Esc”

Иако понекогаш се нарекува „21“, Блекџек е убедливо најпопуларната игра на маса во казино што постои во моментов. Така е сега, а така било и во минатото и ова е игра која никогаш не го губи моментумот во казината

Неговата популарност произлегува од фактот дека станува збор за игра која е забавна и лесна за учење, достапна во речиси секое казино во живо или онлајн, а што е доста важно – му дава на играчот можеби најдобри шанси да ја победи куќата-домаќинот (казиното) и да освои голема награда!

Не е премногу лесно, но не е ниту тешко да се научат правилата на блекџек. Но кога ќе ги научите основите потоа е лесно да се научи оптималната стратегија за да си ги дадеш најдобрите шанси да си одиш дома како победник. Не грижете се ако не сте љубител на статистика или не сте ја сакале математиката во училиште – нашите објаснувања и стратегии се едноставни за следење и лесни за паметење, а истите ќе ве натераат да играте како професионалец за многу кратко време.

Доколку сте нови во Блекџек или поминало некое време откако сте играле и сакате да го подобрите вашето знаење, тука сме ние да ви помогнеме. Нашите експерти за блек џек одвоија малку од своето време за да состават сеопфатен водич преку кои ќе ве научат буквално се што некогаш би требало да знаете за да бидете најдобриот блек џек играч во околината.

Има причина зошто Блекџек е најпопуларната казино игра веќе многу години. Искрено, има многу причини. Ако сте искусен играч, веројатно веќе сте доживеале многу од овие придобивки и тоа е причината што постојано се враќате назад. Но доколку сте нов играч, тука се големите придобивки од оваа игра на кои треба да се радувате! Ние ќе ви ги кажеме само оние најпривлечните причини зошто да играте блекџек, додека останатите причини кои ги има безброј, ќе ги дознаете сами и тоа многу побрзо од што очекувате!

Треба само неколку минути за да се научи Блекџек!

Дали некогаш сте морале да играте игра со толку многу правила и нијанси што ќе ја изгуби сета своја забава и привлечност и вашата глава ќе експлодира? Блекџек, за разлика од нив, беше мајсторски дизајниран како игра за која се потребни само неколку минути за да се научи. Неговата едноставност ви овозможува да се фокусирате на заострување на вашите стратегиски вештини и што е уште поважно, да се забавувате без да морате да обрнувате 100% внимание на играта во секое време. Коцкањето би требало да биде забавно, а не да ве натера да се чувствувате како на испит.

Блекџек има неверојатно ниска предност во куќата!

Веројатно сите сме ја слушнале фразата „Вегас не беше изграден за победници“. Ако фразата нема смисла за вас, таа во основа укажува на тоа дека иако многу луѓе се големи победници во игрите во казино на краток рок, казиното секогаш има математичка предност за победа на долг рок. Посакуваме да не беше вака, но ако не беше така ќе немаше ни казина.

Оваа математичка предност на куќата не е иста во секоја игра во казиното. Во некои игри казиното има многу поголеми шанси да ве победи. Причината поради која толку многу луѓе сакаат блекџек е тоа што тој има една од најниските предности на куќата во казиното. Ова значи дека имате најголеми шанси да си одите дома како победник со играње блекџек.

Куќниот раб во блек џек варира во зависност од вашата стратегија. Така на пример – ако ја следите нашата основна стратегија за блекџек, можете да ја намалите предноста на куќата на помалку од 1%! Казиното би сакало да играте други игри – а токму тоа ја прави оваа игра наша омилена игра.

Основната стратегија е лесна за учење!

Многу игри во казиното се засноваат исклучиво на слепа среќа. Мајмун би можел да биде обучен да игра многу игри и во игрите би губел или би добивал исто толку како и вие (можеби подобро ако е многу среќен мајмун). Сепак, кога станува збор за блек џек добро е тоа што имате стратешка контрола врз тоа како играте и врз крајот на исходот од играта. Тоа значи дека ужасниот блекџек играч или среќниот мајмун ќе имаат значително полош скор од вас на долг рок, ако го следите она што обично се нарекува „Основна стратегија“.

Да бидеме искрени, Блекџек е забавна игра!

Блекџек е неверојатно возбудлива и социјална игра. Бидејќи забавата секогаш треба да биде вашиот главен фокус кога станува збор за коцкањето, оваа игра добива пет ѕвезди во делот за забава. Ако играте во казино, понекогаш може да се чувствувате забава на масата. Бидејќи сите се натпреваруваат против куќата, целата маса е буквално во истиот тим.

Онлајн блекџек е исто толку забавен, но од неколку различни причини. Тоа ви овозможува можност да се опуштите и да играте со свое темпо додека работите на усовршување на вашата стратегија.

BlekDzekNauci

Дури и оној кој не е страстен казино играч, сепак може да игра Блекџек. Не треба многу време за да ги научите едноставните основи правила и можете – дури и пред да ги знаете – да почнете да играте на некоја од масите за Блекџек. Подолу ви нудиме објаснување како да започнете со игра.

Целта во Блекџек, познат и како 21, е да се победи дилерот. За да се направи тоа, потребен ви е идеален збир од 21 на вашите карти, или барем збир кој е што поблиску до оваа добитна бројка. Играта почнува со тоа што вие, како играч, добивате две карти, а истовремено толку добива и дилерот од кои вие можете да ја видите едната.

Како да победите

Картите со бројки од 1 до 9 ја имаат истата вредност на нивните бројки при збирање на сумата која ја имате. Тоа значи дека 8-ката се брои за осум, а четворка за четири. Картите со слики (џандар, дама, поп) се бројат за 10, додека кецот се брои за 1 или 11, во зависност од тоа што повеќе ви одговара во комбинација со другите. Вредноста на карите останува додека играта е во прогрес. Откако ќе ги видите вашите две карти, одлучувате дали сакате уште или запирате со барање на нови карти од дилерот. Кога ќе одлучите да запрете, на ред е дилерот да се обиде во име на казиното да погоди збир од 21 или што е можно поблиску до таа сума.

Во случај да имате две карти, едната со слика, а другата е кец, тоа се вика Блекџек и во тој случај вашата добивка е 2,5 пати поголема од паричниот влог кој сте го направиле. Во случај на било која друга победа, вашиот влог се удвојува како добивка. Што значи, ако вложите сто долари, вашата добивка ќе изнесува дополнителни сто долари, или вкупно двесте долари. Доколку вашиот дилер има Блекџек истовремено со вас, вашите пари ќе ви бидат вратени.

Доколку збирот на вашите карти е поголем од 21, играта е загубена. Треба да знаете дека доколку и вие и дилерот имате збир поголем од 21, тогаш дилерот ги добива парите. Блекџек, исто така, подразбира и вештина на тактизирање кога сте под притисок во неизвесна ситуација и мора да пресечете дали вреди да барате уште една карта со ризик да го надминете збирот од 21. Ако вие и дилерот имате ист збир на картите и тој е под 21, паричниот влог ви се враќа.

Ако дилерот има збир од 16 или помалку, тој мора да влече карта, додека ако има збир од 17, тогаш може да остане на таа бројка без да бара карта. Тоа значи дека треба да сте внимателни колку блиску до 16 е дилерот. Во таков случај тој ќе треба да влечи карта, дури и ако истата вам ви донесе победа и добивка.

Токму тој тактички момент истовремено ја прави играта интересна и возбудлива. Кога играте Блекџек имате неповторливо искуство на возбуда и шанса да освоите добра сума на пари. Поради тоа, Блекџек е многу популарна и распространета казино игра.