Face UP 21

Face UP 21
Face UP 21

Со Face UP 21 им дава голема моќ во рацете на играчите, а истовремено отстранува некои од предностите на куќата.

Во оваа верзија на блекџек, двете карти на дилерот се делат и се прикажуваат свртени нагоре. Се подразбира дека можноста да се видат две карти наместо само една, на играчите им дава огромен увид во тоа како треба да се обложуваат во текот на раката.

За жал, не се сите вести добри вести за играчите кога станува збор за оваа игра. На пример, дилерот погодува софт 17 – дилерот го победува играчот.

Слично на европскиот блекџек, во Face Up 21 играчите можат само да удвојат на 9, 10 и 11.

Куќниот раб на оваа верзија на играта е 0,69%, што ја прави најлоша на листата до овој момент. Иако севкупниот раб на куќата може да биде помал, ако ја приспособите вашата стратегија за обложување во согласност со правилата од дилерот да ги покаже двете карти по делењето, тоа сепак може да биде подобра опција од класичниот блек џек.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*