Face UP 21
Видови Блекџек

Face UP 21

Со Face UP 21 им дава голема моќ во рацете на играчите, а истовремено отстранува некои од предностите на куќата. Во оваа верзија на блекџек, двете карти на дилерот се делат и се прикажуваат свртени

Шпански 21 блекџек
Видови Блекџек

Шпански 21 блекџек

Веројатно најпопуларната алтернатива на класичниот блекџек е верзијата која популарно се нарекува Шпански 21 блекџек. Во Шпански 21 блекџек, сите карти „10“ се извадени. Можеби мислите дека ова ќе биде огромно засилување за работ на

Блекџек со совршени парови
Видови Блекџек

Блекџек со совршени парови

За оние играчи кои мислат дека одличната стратегија за обложување е поважна од одличната стратегија за играње, блекџек со совршени парови нуди единствена можност за големи победи. Блекџек со совршени парови ги има истите правила

Европски блекџек
Видови Блекџек

Европски Блекџек

Слично на рулетот, постои европска верзија на блекџек – Европски Блекџек . Исто како и рулетот, европскиот блекџек нуди малку подобри шанси за играчите од американскиот (или генерално стандардниот). Прво, европски блекџек обично се игра

Класичен блекџек
Видови Блекџек

Класичен Блекџек

Без разлика дали се работи за физичко или онлајн казино, класичен блекџек останува најпопуларната форма на игра и тоа во повеќето делови од светот. Овој вид ( Класичен блекџек ) воедно се нарекува и американски