Броење на карти во блекџек
Стратегии

Броење на карти во блекџек

Делумно благодарение на неколку холивудски филмови, луѓето постојано прашуваат што е броење на карти во блекџек, дали е легално и како може да им помогне да победат. Пред неколку години, неколку математичари од МИТ (Технолошкиот

Blekdzek
Стратегии

Камуфлажа на броење во блекџек

Ако броите карти, треба да направите се што можете за да избегнете казината да сфатат што правите. Ова се нарекува Камуфлажа на броење во блекџек. Казината ги идентификуваат повеќето бројачи на картички гледајќи дали ги

Стратегија за блекџек
Стратегии

Основна стратегија за Блекџек

Како што споменавме претходно, блекџекот може да се разложи по математика и статистика за да се најде исходот од различни потези и стратегии. Постои основна стратегија за блекџек. Не грижете се, нема да ве натераме