Европски блекџек
Видови Блекџек

Европски Блекџек

Слично на рулетот, постои европска верзија на блекџек – Европски Блекџек . Исто како и рулетот, европскиот блекџек нуди малку подобри шанси за играчите од американскиот (или генерално стандардниот). Прво, европски блекџек обично се игра