Класичен блекџек
Видови Блекџек

Класичен Блекџек

Без разлика дали се работи за физичко или онлајн казино, класичен блекџек останува најпопуларната форма на игра и тоа во повеќето делови од светот. Овој вид ( Класичен блекџек ) воедно се нарекува и американски