Блекџек со совршени парови

Блекџек со совршени парови
Блекџек со совршени парови

За оние играчи кои мислат дека одличната стратегија за обложување е поважна од одличната стратегија за играње, блекџек со совршени парови нуди единствена можност за големи победи.

Блекџек со совршени парови ги има истите правила како класичниот блекџек. На почетокот на секоја рака, играчите можат да направат дополнителен страничен облог. Овој страничен облог е облог за тоа дали првите две карти што ќе ви бидат поделени ќе бидат со ист број или не.

Можеби се прашувате: „Обложувањето на две карти да бидат исти изгледа како нереално, каква е исплатата ако ризикувам? Па … мило ми е што прашавте.

Ако вашиот пар е кои било две карти со иста вредност, ќе ве исплатат со 5:1. Ако двете карти се со иста вредност, иста боја, ќе ве платите со 10:1. Голема добивка на џекпот доаѓа ако двете карти се ист ранг, иста бројка иста боја (имајте на ум дека се користат повеќе шпила, така што ова е можно). Ако постигнете „Совршен пар“, добивате исплата 30:1.

Причината поради која што сум толку голем љубител на оваа верзија е затоа што тоа е обичен блекџек со можност да преземам малку поголем ризик на страна, кој може многу да се исплати, а не се губи премногу. Секој кој е запознаен со класичниот блекџек нема да мора да се подложи на никакво дополнително учење, бидејќи правилата овде се едноставни.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*