Европски Блекџек

Европски блекџек
Европски блекџек

Слично на рулетот, постои европска верзија на блекџек – Европски Блекџек . Исто како и рулетот, европскиот блекџек нуди малку подобри шанси за играчите од американскиот (или генерално стандардниот).

Прво, европски блекџек обично се игра со два шпила карти. Ова значи дека картите се попредвидливи од другите верзии на блекџек кои вклучуваат половина дузина или повеќе шпилови во една игра.

Друга компонента на европскиот блек џек што го прави поповолен за играчите е дилерот на софт 17.

Уште неколку квалитети кои го издвојуваат европскиот блек џек се: блекџек од дилер против блекџек на играчи резултира со нерешено или туркање. Играчите можат само да удвојат кога нивните картички покажуваат 9, 10 или 11. И конечно, блек џековите се плаќаат 3:2.

Кога ќе направите математика (ќе ве поштедам од равенките), резултатот покажува дека предноста на куќата во европскиот блек џек е 0,39%. Со други зборови, тоа е околу 20% пониска од класичниот блек џек.

Ако сте искусен блек џек играч и сакате да пробате нешто ново, би препорачал да ја проверите оваа верзија на играта.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*