Камуфлажа на броење во блекџек

Blekdzek

Ако броите карти, треба да направите се што можете за да избегнете казината да сфатат што правите. Ова се нарекува Камуфлажа на броење во блекџек.

Казината ги идентификуваат повеќето бројачи на картички гледајќи дали ги зголемуваат облозите кога броењето е во корист на играчот. Повеќето казина имаат луѓе кои го гледаат ова, а некои имаат компјутерски програми кои им помагаат да ги идентификуваат можните бројачи на картички. Затоа ви треба стратегија за да не останете забележани.

За да заработите максимален износ на пари од броењето, треба да се обложувате што е можно повеќе кога имате предност. Но, прескокнувањето од мал облог на голем го предупредува казиното за потенцијалното броење.

Ова значи дека треба прогресивно да ги зголемувате вашите облози наместо да користите големи скокови.

Други работи што ги прават бројачите на картички – никогаш не се сигурни додека пребројувањето не е многу во нивна корист и често не скокаат од натпревар во натпревар. Бројачот, исто така, ја менува својата стратегија врз основа на броењето и паметните казина знаат што и кого треба да следат.

Еден начин да избегнете да бидете етикетирани како бројач е да работите со еден или повеќе други играчи како тим.

Кога повеќе играчи играат заедно го задржуваат бројот. Тие секогаш прават мали облози и не ги менуваат своите облози. Кога броењето е поволно, тие тајно предупредуваат друг член на тимот да се приклучи на играта. Новиот играч почнува да прави големи облози веднаш штом ќе започне да игра, но бидејќи не ги менува своите облози, тој не изгледа како бројач.

Друг начин да го направите ова е да гледате одстрана и да сметате, но да не се вклучувате во играта додека пребројувањето не биде поволно. Тоа би било одлична камуфлажа на броење во блекџек.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*