Основна стратегија за Блекџек

Стратегија за блекџек
Стратегија за блекџек

Како што споменавме претходно, блекџекот може да се разложи по математика и статистика за да се најде исходот од различни потези и стратегии. Постои основна стратегија за блекџек.

Не грижете се, нема да ве натераме да правите никаква математика па затоа можете да ги оставите вашите калкулатори. Некои генијални љубители на математиката ги пресметаа шансите за победа во блекџек врз основа на потезите што ги правите во одредени ситуации.

Тие ги зедоа нивните наоди и ги составија во едноставни правила за следење што можете да ги примените на секоја рака што ја играте во блек џек. Тие ќе ви кажат точно кога да погодите и точно кога да останете за да можете секогаш да знаете дека си давате најголеми шанси за да бидете победник.

Основна стратегија за блекџек, е стратегија која е поинаква од броењето карти бидејќи се смета целосно независно од тоа што има или што може да излезе во тек на играта. Ова значи дека без разлика дали сте го виделе секој ас на масата, сепак ќе го направите истиот потег. Она што е убаво за ова е што лесно се учи, бара минимално размислување и ви овозможува да се фокусирате на уживање додека сеуште играте оптимално.

Ако користите основна стратегија, работ на казиното малку ќе се разликува врз основа на правилата на казиното, но тоа е секако прифатливо.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*