Шпански 21 блекџек

Шпански 21 блекџек
Шпански 21 блекџек

Веројатно најпопуларната алтернатива на класичниот блекџек е верзијата која популарно се нарекува Шпански 21 блекџек.

Во Шпански 21 блекџек, сите карти „10“ се извадени. Можеби мислите дека ова ќе биде огромно засилување за работ на куќата, но правилата се наклонети во корист на играчите. Познато е дека Шпанскиот 21 е една од најпријателските игри за играчи што ќе ги најдете во казиното … дури и повеќе од класичниот блек џек.

Имајте на ум дека правилата на Шпански 21 блекџек варираат од казино до казино, но повеќето следат стандардна процедура.

Сега да навлеземе во посложените правила кои им даваат предност на играчите.

Дозволено е повторно раздвојување, вклучително и асови, што на играчите им дава одлична можност да ги максимизираат добивките. Понатаму, играчите можат да го удвојат бројот на поени по кој било дел од картите. Тие дури можат да се удвојат по разделувањето.

Следната област на шпанскиот 21 што го прави толку популарен е уникатната структура на исплата. Имајте на ум дека овие не се исти во секое казино, но ќе ги изложам најчестите.

21 со пет карти се исплаќа 3:2.

Шест-карти 21 се исплаќа 2:1

Седум-карти 21 се исплаќа 3:1.

678 и 777 мешано одело се исплаќа 3:2. Ако се исти, се исплаќа 2:1.

Има една голема возбудлива компонента за исплата на шпанскиот 21. Ако играчот има 777, на играчот му се плаќа бонус од 1.000 долари. Ако играчот се обложил повеќе од 25 долари на почетокот на раката, ова се искачува до 5.000 долари.

Во зависност од тоа како играте, хаусот на шпанскиот 21 е некаде околу 0,38%, што го прави најнизок на листата. Негативната страна е што во зависност од некои куќни правила, може да биде околу 0,78%, што би ја направило не толку привлечна како некои од другите игри на списокот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*